Obsługa podróży służbowych firm i instytucji

Nowości

Aeroflot: Nowe menu w klasie biznes

W nowym letnim menu rosyjskiego przewoźnika serwowane będą dania stworzone przez Kamela Benmamara, francuskiego szefa kuchni, który pracował w restauracjach Michelin we Francji i Londynie. Wcześniej przez wiele lat tworzył desery do menu klasy biznes Aeroflotu.

Nowe menu zawiera przekąski i dania główne przygotowywane zgodnie z własnymi przepisami Benmamara. Należą do nich m.in. przegrzebki ze świeżymi warzywami w sosie japońskim, krewetki z mieszanką świeżych warzyw, stek z makaronem Filini i okoń morski z ziemniakami i warzywami w sosie ziołowym.

Nowe menu zostało zaktualizowane zgodnie z najnowszymi trendami zdrowotnymi. Priorytetem było zaoferowanie wyboru pożywnego i składającego się z wielu produktów. Szczególną uwagę zwrócono także na wygląd i prezentację potraw.

Ważną cechą nowego menu jest poszerzona oferta potraw. Teraz, podczas lotów długodystansowych, pasażerowie będą mogli wybrać gorące danie podczas obu posiłków.

Aeroflot stara się zapewnić pasażerom szeroki wybór dań, regularnie wprowadzając nowe menu – cztery razy w roku w klasie biznes i dwa razy w roku w klasie ekonomicznej. W ich tworzeniu biorą udział czołowi kucharze z Rosji i całego świata. Takie podejście pozwala Aeroflotowi pozostawać wśród światowych liderów w zakresie jakości i różnorodności posiłków na pokładzie.

11 lipca 2019